zenphoto forums » Usage Support

MP4 and FLV video of same dimension are played differently.

(3 posts)
  1. MarkRH

    Senior
    Joined: Jun '14
    Posts: 89

    I just noticed this and I don't think the behavior used to be this way. I have a .FLV video that has these specs:

    Video: Flash Video 1 320x240 30fps [V: flv, yuv420p, 320x240]
    Audio: MP3 44100Hz stereo 64kbps [A: mp3, 44100 Hz, stereo, 64 kb/s]

    This video is here: http://gallery.markheadrick.com/humorous/staying-alive-in-the-data-center.flv.php

    I have an .MP4 of the same video with these specs:

    Video: MPEG4 Video (H264) 320x240 29.97fps 257kbps [V: h264 constrained baseline L1.3, yuv420p, 320x240, 257 kb/s]
    Audio: AAC 44100Hz mono 71kbps [A: IsoMedia File Produced by Google, 5-11-2011 (aac lc, 44100 Hz, mono, 71 kb/s)]

    This video is here: http://gallery.markheadrick.com/humorous/staying-alive-in-the-data-center.mp4.php

    The thing I will probably do is just dump all the Flash videos anyway so it will use HTML5. But, if I have the jwplayer set to the 360p size, shouldn't it be larger for the Flash one?

    Posted 1 month ago #
  2. Zenphoto development team
    fretzl

    Zenphoto team
    Joined: Sep '08
    Posts: 1,088

    Just made small CSS changes to the zenphotolight and zenphotodark themes. Looks like the size is now ok as well as the video playing.

    I dumped my flv's a long time ago ;-)

    Don't forget to read the Forum rules and usage resources
    Posted 1 month ago #
  3. MarkRH

    Senior
    Joined: Jun '14
    Posts: 89

    The new master fixed it. Thanks! :)

    Posted 1 month ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.