zenphoto forums » General Zenphoto Discussion

misc help plea(se)

(7 posts)
  • Started 1 month ago by untrainedmind
  • Latest reply from acrylian
  1. untrainedmind

    Apprentice
    Joined: Apr '17
    Posts: 4

    yes hi, i'm currently new to zenphoto and am implementing my first gallery (which is going great) but:

    when i manually type the location of my gallery in my web browser everything comes up fine, but when i insert a link to the gallery from my main website and click it, i get a 404.

    now also, i can't get a link to go back to my main website on my gallery (im using the "zpMibile" theme) part of me thinks some kind of .php edit might be required to implement my own link (like on the bottom of every page on the gallery)...any tips on this? ;)

    third: i have commenting enabled but no such features seem to be on the gallery, just basic image opening with nada underneath.

    so...can you help me out?

    Posted 1 month ago #
  2. Zenphoto development team
    acrylian

    Zenphoto team
    Joined: Jul '07
    Posts: 16,769

    i insert a link to the gallery from my main website and click it, i get a 404

    Please post a link to main and Zenphoto site as we probably otherwise will be guessing around.

    go back to my main website on my gallery

    There is a backend option to enter a url to a parent site. Since Zenphoto is primarily meant to be used as a standalone CMS not all themes implement support for it. zpmobile is one of those.
    You would have to edit the theme's functions.php and there the function jqm_printMainHeaderNav()to include such a link using the template function getMainSiteURL().
    The theme is quite special as it is based on the jquerymobile framework which requires following some of its guidelines.
    Please best read also the the theming tutorial before starting to edit a theme:
    http://www.zenphoto.org/news/theming-tutorial/

    Comments

    You need to enable the comment_form plugin to actually get comments.

    Don't forget to read the Forum rules and usage resources
    Posted 1 month ago #
  3. untrainedmind

    Apprentice
    Joined: Apr '17
    Posts: 4

    about the 404 and the website:

    the link to the website is: http://somethingiswrong.us
    the link to the gallery is: http://somethingiswrong.us/visual

    (EDIT: confirmed my url to the gallery matches above and it DOES, yet still gets a 404...yet, it links correctly at the link above!?)

    GOT the comments working!

    now about the custom navigation, editing the themes function.php, i inserted "getMainSiteURL()" directly after jqm_printMainHeaderNav() messed everything up (reverted), noticed it was referring to a specific navigation "gallery" and "archive"? i believe. noticed the function a little lower "getMainSiteURL()"...but don't know what to do with it, put my url between the ()'s??

    THANK YOU

    Posted 1 month ago #
  4. Zenphoto development team
    acrylian

    Zenphoto team
    Joined: Jul '07
    Posts: 16,769

    Sorry, I have no idea about the url and why the working url might not work. Try to add the trailing slash to the gallery url though in case that makes a difference for some reason.

    getMainSiteURL() just gets the url and needs of course to be used with a proper link elemenet like <a href="<?php echo getMainSiteURL(); ?>">Main site</a>. And it of course needs to be added within jqm_printMainHeaderNav() as it otherwise of course messes up everything. That function generates the buttons in the head of the them and there you want that button, too.
    You might also want to look at https://jquerymobile.com for details about the framework used in case you want to do more changes.

    Don't forget to read the Forum rules and usage resources
    Posted 1 month ago #
  5. untrainedmind

    Apprentice
    Joined: Apr '17
    Posts: 4

    gracias gracias

    now

    trailing slash didn't work though, now i just left the url bare (without linking) on the site and the visitor has to now copy the link oneself, oh well i guess, gets them there!

    and i don't think i can grasp the functions and customizing aspect in getting my custom home link on the gallery...unfortunately. is there another theme that is mobile optimized that you can think of that supports a home button?

    (though i'm really enjoying the zpMibile!)

    Posted 1 month ago #
  6. untrainedmind

    Apprentice
    Joined: Apr '17
    Posts: 4

    if i could delete my last response i would

    not wanting to keep you busy (being fantastic) with this anymore as you have already

    i'll be looking up on themes from here out

    tata!

    Posted 1 month ago #
  7. Zenphoto development team
    acrylian

    Zenphoto team
    Joined: Jul '07
    Posts: 16,769

    No need to delete anything ;-) We know we lack themes but there are some 3rd party ones that are mobile capable. If they support the home link by default I actually don't know.

    Sorry about your problems wiht customisation. But sadly some knowledge in HTML and at least basics in PHP will be needed.

    Don't forget to read the Forum rules and usage resources
    Posted 1 month ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.